|   
ÚVOD AKTUALITY KDO JSME NAPSALI O NÁS DISKOGRAFIE VIDEA NOTY NACHES OBCHOD KONTAKTY


Nový cyklus zahájí židovské písně

Kozlovice - Co roční období, to nová porce komorně laděné duchovní hudby.
To je nabídka, kterou přináší cyklus koncertů Čtvero ročních období.
Nový projekt z dílny pořadatelů úspěšného Svatováclavského hudebního festivalu odstartuje zítra v Kozlovicích. O víkendu si pak další koncerty vychutnají lidé v Ostravě, na Hukvaldech a ve Štramberku.
„Každá série koncertů se bude vázat k významnému církevnímu svátku: k Velikonocím, svátku Cyrila a Metoděje, svaté Ludmily a svatého Václava či k adventu,“ popsal koncepci cyklu pořadatel Igor Františák a dodal, že myšlenku vytvořit celoroční cyklus koncertů částečně iniciovali i starostové města obcí, které mají dobré zkušenosti se Svatováclavským hudebním festivalem.
Například kozlovický kostel sv. Michaela archanděla tak pořadatelé festivalu rozezní už podruhé: zatímco na podzim jej ovládly barokní skladby, teď to bude židovská hudba v podání pěveckého souboru Adash pod vedením Tomáše Novotného. Úspěšné těleso doplní klezmerovými melodiemi muzikantská formace Naches. Kdo koncert židovských písní nestihne v pátek, může si oba soubory vychutnat o den později - v sobotu od 18 hodin v kostele Krista Krále v OstravěSvinově.
Nový cyklus v úvodu nabídne i odlišnou polohu duchovní hudby - skladby Bacha či Widora uvede vynikající hráč na varhany Petr Čech. Představí se v sobotu od 16 hodin v kostele sv. Mikuláše v Hukvaldech-Rychalticích a v neděli od 15 hodin v kostele sv. Jana Nepomuckého ve Štramberku.

27.03. 2008
Mladá fronta DNES, (ama)

:: © pelikanek.cz :: ADMIN ::